Antioxidanty bychom měli mít „na talíři“ ideálně každý den. Zamezují či brzdí poškození buněk, které způsobují oxidanty neboli volné radikály.
Volné radikály do našeho těla vnikají zvenku (smog, cigaretový dým, nezdravé jídlo, alkohol), ale samy vznikají i uvnitř těla při imunitních procesech či zpracování různých škodlivin.
Když je v těle oxidantů příliš, můžou způsobovat poškození buněk, předčasné stárnutí i vážná onemocnění jako rakovina, cukrovka, šedý zákal, Alzheimer nebo srdeční choroby.
Superfoods jsou mimořádně prospěšné pro náš organismus, až na pár výjimek jsou to to potraviny rostlinného původu.
Jaké potraviny řadíme mezi superpotraviny? Avokádo, borůvky, banány, kakaové boby, granátové jablko, chia semínka, zázvor, kokos, česnek nebo vlašské ořechy a jejich mnohem víc!
Postupně si o nich řekneme víc a doufám, že je brzy zařadíte do svého jídelníčku!
Bude to vaše první cesta ke zdravému životnímu stylu? Nebo už je konzumujete?
Chcete individuální přístup na vaší cestě ke zdraví a štíhlé postavě? Jsem tu pro vás!