Závan Portugalska s receptem na krevety

11. 3. 2021

Taky byste rádi vyrazili do restaurace? Já hrozně, nejen u nás, ale i někde u moře... Dala bych si čerstvou rybu právě vylovenou z moře nebo krevety, tak krásně voňavé .....

Zkusíme to snění to přenést do reality všedních dní a přitáhneme moře do naší kuchyně. Ptáte se jak? Uvaříme si krevety! Je to rychlé a jednoduché, tak jdeme na to, ať už si je můžeme vychutnat

Co budeme potřebovat? 

Krevety - čím větší tím lepší a kupte chlazené, ne mražené, česnek, olej, petržel, chili - sušené nebo čerstvé, sůl

Česnek oloupeme a nasekáme na plátky

  • Krevety očistíme, vyloupeme a zbavíme střívka. petržel očistíme a najemno nasekáme
  • V pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek a krátce orestujeme.
  • Přidáme krevety, osolíme, mírně přidáme chili a orestujeme (asi 2 až 3 minuty).
  • Vmícháme petržel, zakapeme citronovou šťávou a servírujeme.

A nezapomeňte na bílé víno, ideálně portugalské!

©2019 Acenta s.r.o. | web by  
Stanovský consulting & marketing s.r.o.
instagramenvelopephone-handset